Geen rommel in je trommel

Gezondheid en sporten gaan hand in hand. Soms sta je als trainer versteld wat voor drinken of tussendoortjes meegenomen worden naar de training. Eerlijk gezegd ben je als volwassene (en zeker als trainer) soms ook best wel op zoek. Wat is nou gezond / ongezond?

Bij AVC De Veste zouden we het liefst zien dat de jeugdatleten gewoon water in een bidon meekrijgen of een fruitstuk. En dat gezond trakteren steeds meer ingeburgerd raakt.

Langs deze weg delen we jullie ter informatie en inspiratie een folder van het voedingscentrum. Nuttig voor iedereen.

Wie weet straks bij ons ook wel gezonde traktaties:-)!

Conditietrainingen AVC De Veste

In het kort

Elke maandagavond.
Van 18:30 tot en met 19:15.
Op het binnenplein van De Nieuwe Veste
Conditietrainingen voor team 1, team 2, team 3, team 4 en team 5.
Verbeter je conditie, beleef nog meer plezier aan atletiek en word daarnaast bij AVC De Veste periodekampioen. Herfstkampioen, Winterkampioen, Lentekampioen en/of Zomerkampioen.

Zo verdien je dit seizoen oorkondes, medailles én een heuse beker!

Heb je nog vragen: mail gerust naar info@avcdeveste.nl.

RABO CLUB SUPPORT HET DRENTSE LAND

Wij zijn blij!

Dankzij jullie steun hebben we een prachtig resultaat behaald. Ruim 500 euro kunnen we besteden om onze vereniging nog mooier te maken én vooral de contributie laag te houden. Zo blijft sporten bij ons toegankelijk voor iedereen.

Supermeerkamp Emmen SUPER leuk!!

Afgelopen zaterdag waren er veel jeugdatleten van HAC’63, AVC De Veste en natuurlijk De Sperwers actief tijdens de supermeerkamp in Emmen.

In verschillende leeftijdsgroepen gingen de atleten samen aan de slag. Bij maar liefst 8 atletiekonderdelen probeerden we het maximale uit onszelf te halen. 60 meter sprint, discuswerpen, vortex balwerpen, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 600 meter loop en hurkhoogspringen.

Mooie resultaten werden behaald en vooral veel sportplezier gemaakt. De resultaten van deze supermeerkamp zijn te vinden op de pagina van de atletiekunie. Zie LINK.

Wil je nog nagenieten? Er zijn leuke beelden gemaakt. Klik hiervoor op de balk hieronder.

Sperwers dank je wel voor jullie gastvrijheid. Graag tot ziens en altijd welkom in Coevorden!

Inzet hulpouders team 5 dinsdag

Beste ouders,

Het trainersteam van team 5 wil de kwaliteit van de trainingen verder vergroten met de inzet van hulpouders. Wij willen jullie vragen af en toe een keer te helpen bij de trainingen. Taak van de hulpouder zal zijn het handhaven van rust/orde tijdens de training / houden van toezicht of het bieden van een helpende hand. Ook kan het zijn dat de trainer je vraagt toezicht te houden bij bijvoorbeeld een specifieke pion (bijvoorbeeld het ‘verkeer’ langs de juiste route leiden). Voorafgaand aan de training zal de trainer je kort vertellen waaruit de specifieke training van de avond zal bestaan en welke hulp / ondersteuning hij het beste kan gebruiken. Voor deze ondersteunende taak is nadere kennis van atletiek(techniek) niet benodigd ook hoef je niet mee te doen tijdens de training:-).

Voor de ondersteuning willen we graag het volgende rooster hanteren. Als je in een bepaalde week niet kunt, willen we je vragen in overleg met een andere ouder te wisselen naar een ander moment.

hulp ouder 1hulp ouder 2
20-9-2022Anne-MaritBas
27-9-2022BobDion B.
4-10-2022JurMartijn
11-10-2022MaxNoud
18-10-2022RoanRohen
25-10-2022SamTijs W.
1-11-2022Twan B.Anne-Marit
8-11-2022BasBob
15-11-2022Dion B.Jur
22-11-2022MartijnMax
29-11-2022NoudRoan
6-12-2022RohenSam
13-12-2022Tijs W.Twan B.
20-12-2022Anne-MaritBas

We hopen dat we zo samen de trainingen nog beter en leuker gaan maken.

Graag tot ziens op onze trainingen. 

Met vriendelijke groet,

Randy en Arnold

Supermeerkamp Emmen 1 oktober 2022

Beste leden en ouders,

We hebben leuk nieuws! Op zaterdag 1 oktober organiseert atletiekvereniging EAC de Sperwers een supermeerkamp. Een mooie kans om de atletiekonderdelen uit te voeren op de atletiekbaan! 

De atletiekbaan in Emmen!

In een tijdsbestek van 2,5 à 3 uur (tussen 12.30 en 15.30 uur) gaan de kinderen 8 onderdelen doen, te weten:

  • 60 meter sprint
  • 600 meter loop
  • Medicine bal werpen
  • (Band) slingeren
  • Vortex bal werpen
  • Hoogspringen
  • Hurkhoog
  • Verspringen

Elk onderdeel duurt ongeveer 20 minuten en daarin kunnen de kinderen zoveel mogelijk pogingen doen. De resultaten worden genoteerd. De wedstrijd is ‘ĺow-profile’ dus geen officiële KNAU scheidsrechter. Ouders zullen zoveel mogelijk helpen als begeleider of als jurylid. Gezelligheid, plezier en bewegen staat voorop!

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? 

Geef je dan snel op en vul dit formulier in: 

Opgeven kan tot en met 24 september. Op basis van de aanmeldingen kunnen we inventariseren of er eventueel gecarpoold kan worden.

Waar: Atletiekvereniging EAC de Sperwers in Emmen
Wanneer: Zaterdag 1 oktober 2022 om 12.30-15.30 uur 
Kosten: Gratis

Onze teams seizoen 22-23

Hallo Coevorden:-)

Hier zijn staan we dan. Wij zijn team 1, 2, 4 en 5. Helaas gedeeltelijk maar minstens zo LEUK op het plaatje. Vinden jullie ook niet? Team 3 volgt nog.

Training 30 augustus (team 5)

Helaas kan de eerste training van team 5 geen doorgang vinden. De Nieuwe Veste houdt een informatieavond voor de ouders alle nieuwe eerstejaars leerlingen. Toevalligerwijs hebben al onze trainers een eerstejaars leerling op De Nieuwe Veste. Team 5: we zien jullie op 6 september!

Seizoen 2022-2023

Hallo allemaal,

We hopen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad en zin hebben in een nieuw seizoen atletiek. We gaan dit jaar weer van start met 5 teams en trainen op de dinsdagen en donderdagen. Meer informatie vind je hieronder. De groepsapps worden zo spoedig mogelijk weer geüpdatet.

De trainingstijden
Team 1: donderdag 18:00-19:00 (trainingen door Henriët)
Team 2: donderdag 18:00-19:00 (trainingen door Sebastiaan)
Team 3: donderdag 19:10-20:10 (trainingen door Henriët / Sebastiaan)
Team 4: donderdag 19:10-20:10 (trainingen door Marenk)
Team 5: dinsdag 18:30-19:30 (trainingen door Randy)

De teams
De indelingen zijn bekend. Klik op de link als je wilt weten in welk team je komend jaar gaat sporten.

Het programma
Het programma is vastgesteld. Klik op de link als je wilt weten wat je wanneer gaat trainen.

Tot slot
Het is elk jaar weer een flinke puzzel om tot de teamindelingen te komen en het programma vast te stellen. Het trainersteam vergadert binnenkort over de puzzel die is gelegd. Mogelijk volgen vanuit deze vergadering nog enkele aanpassingen. Heb je input / vragen voor het trainersteam. Mail je vraag dan naar info@avcdeveste.nl. We nemen jouw punt dan mee in de vergadering.

Jaarafsluiting

Zo dat wat het dan. Seizoen 2021/2022 is weer voorbij gevlogen.

Gelukkig hadden we bij de jaarafsluiting niets te klagen. Veel deelnemers bij de zeskamp veel ouders die aanmoedigden of ondersteunden, een aangename temperatuur, een ijsje na afloop en zowaar ook nog een ledenvergadering waarbij unaniem nieuwe bestuursleden zijn verkozen. Zo kunnen we met een goed gevoel vakantie vieren en zien we elkaar in seizoen 2022/2023 weer terug.

Wil je nog nagenieten van de meerkamp? We hebben enkele foto’s gemaakt.

Seizoen 2022/2023
We informeren jullie zo spoedig mogelijk over de teamindelingen en de trainingsmomenten. We proberen de trainingsmomenten zoveel mogelijk gelijk te houden en teamsamenstellingen te maken die volgende uitdagingen bieden.

We hopen te starten met een meerkamp (mét atletiekdiploma) in Hardenberg.

Maar nu eerst…VAKANTIE!! Geniet ervan, tot ziens!