Kennismaking Spurt’88

Spurt’88 is de atletiekvereniging van Hardenberg. Met Spurt’88 hebben we gisteravond kennisgemaakt. Wat was dat een leuke kennismaking! We hebben meegekeken bij de jeugdtraining, een rondleiding gehad over het prachtige complex én vooral hele leuke plannen gemaakt!

Meerkamp 8 juli te Hardenberg

Spurt’88 en AVC De Veste willen graag samen een seizoensafsluiter plannen: Een meerkamp op het sportboulevard in Hardenberg.

Sportboulevard Hardenberg
Sportboulevard Hardenberg

De meerkamp start om 18:00 en duurt tot ongeveer 19:30. Tijdens de meerkamp ga je onder andere:
* 60 meter sprinten;
* verspringen;
* 400 meter rennen (een volledige ronde over de atletiekbaan);
* balwerpen.

Teamindeling / definitief programma
Dit volgt z.s.m.

Atletiekdiploma
We noteren je resultaten zodat we een atletiekdiploma voor je kunnen maken. Het uitwerken van de scores en het maken van het diploma lukt niet op de dag van de meerkamp zelf. Je hoort nog wanneer en hoe je je diploma gaat ontvangen.

Graag je reactie!
Kun je wel/niet een atletiekdiploma scoren in Hardenberg?
Geef dan een reactie in de groepsapp van je team. Liefst geen teksten of vragen. Alleen een duim omhoog (= JA IK KOM) of een duim naar beneden (= NEE IK KOM NIET) is voldoende. Zo kunnen we efficiënt e.e.a. op korte termijn nog voorbereiden.

Heb je toch vragen/opmerkingen: neem dan rechtstreeks contact op met je trainer.

Met atletiek wordt alles mooier!

Wat een enthousiasme vanavond. Zoveel inzet ondanks de warmte. Vele onderdelen kwamen vandaag aan bod. Verspringen, hoogspringen (hurkhoog, Fosbury flop, de Schotse sprong), fietsbandslingeren en discuswerpen, (vortex)balwerpen, hordelopen en sprinten en kogelstoten.

Zeskamp training 3 juni

Komende donderdag gaan we weer een zeskamp trainen! Alle jeugdleden zijn dan van de partij. Kijk snel op het schema om te zien wat we precies gaan doen. Om 18:00 verzamelen we en na een korte warming-up starten we om 18:06.

PS het organiseren van een zeskamp lukt alleen met hulp van de ouders. Zou je ook (een keer) willen helpen? Laat het alsjeblieft weten!

Afgelasting driekamp challenge

De afgelopen dagen hebben we intensief contact gehad met de gemeente Hoogeveen en Veiligheidsregio Drenthe om toestemming te krijgen voor de Driekamp challenge tussen HAC’63 en AVC De Veste. Een aanvankelijke nee hebben we met goede argumenten weten om te buigen in een ja. Met de juiste maatregelen kon de driekamp doorgang vinden. We waren ontzettend blij en er helemaal klaar voor!

Helaas hebben we de Hoogeveense ouders onvoldoende weten te overtuigen. Hun stem is natuurlijk erg belangrijk voor dit initiatief. Hoe teleurstellend we dit ook vinden, hebben we begrip voor hun zorgen. We zouden afreizen met meer dan 100 mensen vanuit Coevorden waardoor er zo’n 200 mensen op het atletiekcomplex zouden zijn. Hoewel doordachte veiligheidsmaatregelen waren getroffen, was het qua gevoel nog net even wat te vroeg.

Met het bestuur van HAC’63 hebben we afgesproken dat we dit plan nog steeds gaan uitvoeren. Alleen op een moment wanneer geen twijfels meer bestaan omtrent de veiligheid. De driekamp moet dan nog mooier worden met eventueel support van jullie ouders.

Meerkamp AVC
We willen spoedig weer een meerkamp bij De Nieuwe Veste organiseren. Het moment laten we even afhangen van het weer. Zodra het op een donderdag mooi weer is, gaan we proberen met z’n allen een meerkamp te houden.

Tot dinsdag en donderdag jongens en meiden!

Trainer Thyn

“Vanavond gaan we leuke dingen doen. Als jullie willen mogen jullie meedoen!”

Met die woorden kondigde Thyn vandaag een atletiektraining aan voor de kinderen in zijn woonwijk.

Een vol programma was door Thyn voorbereid.

Vortexbalwerpen, Kogelstoten, Verspringen, Tennisbal gooien, Hordelopen, Estafette,
én de Shuttle run test als toetje! Tjonge!!

Goed gedaan: Trainer Thyn! We zijn benieuwd wat je volgende week gaat doen.

Aan alle overige jeugdatleten: goed voorbeeld doet volgen. Gaan jullie ook trainen? Geniet van jullie vakantie en blijf lekker in beweging.

Tot snel op de trainingen!

Wachtlijst

Het bestuur is onlangs bijeengekomen en heeft besloten een wachtlijst voor nieuwe leden in te voeren. De groepen worden anders te groot. We willen ons vooral richten op goede trainingen. Met te grote groepen komt de kwaliteit van de trainingen in het gedrang. Dat is niet leuk voor de bestaande leden, maar ook zeker niet voor de nieuwelingen.

Voor nieuwe leden wordt daarom vanaf nu een wachtlijst bijgehouden. Ben je nieuwsgierig en wil je meer van atletiek weten? Meld je dan gerust aan. Je mag gewoon nog vrijblijvend enkele proeftrainingen volgen. Zodra er een plekje voor je vrij is nemen we contact met je op.